Arkkitehtuurivisioita ja tunnustusta Tampereelle

hämeenpuistoUUSI10

Opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa ja minulla on edelleen vahvat siteet sinne. Perustimme aikoinaan opiskelukavereitteni kanssa Tilanne-kollektiivin, jolla oli jonkin aikaa myös työhuone-kahvila Itsenäisyydenkadulla.

Viisi vuotta sitten teimme Tilanne-kollektiivin kanssa taideteoksen tulevaisuuden rakentamisesta Tampereen taidemuseon Onko totta?-juhlanäyttelyä varten. Yle kaivoi esiin visiot ja vertaili niitä Tampereen nykyisiin ja tuleviin hankkeisiin. Kävi ilmi, että aika moni visio onkin toteutumassa. Tampere muuttuu kovaa vauhtia ja siellä halutaan ottaa paikka Suomen toisena “metropolina”.

Ylen juttu Onko totta? -näyttelystä:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/22/onko-totta-muuttuivatko-arkkitehtien-utopiat-tampereesta-todeksi

Tällä viikolla Tampere emännöi SAFA:n vuosittaisia Arkkitehtipäiviä. Niiden yhteydessä jaettiin SAFA-palkinto, jonka sai Tampereen arkkitehtuuriviikko. Olen itse ollut vuosien varrella jonkin verran mukana järjestelyissä, vaikka olenkin jo kauan asunut Helsingissä. Olen ylpeä ja iloinen vapaaehtoisvoimin järjestettävän, mutta laadukkaasta ohjelmastaan tunnetun tapahtuman menestyksestä. Hyvä Tampere!

Palkinnosta lisää SAFA:n sivuilla:
http://safa.fi/fin/ajankohtaista/uutiset/?nid=616

-Laura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s